Sammanfattning

Söderjiggen tillverkas numera i Savage Gears fabriker vilket bådar för superfin kvalitet. Söderjiggen V2 är tillverkad i tåligt och något mjukare gummiblandning som gör den ännu enklare att tackla och få till den där magiska, sakta rullande gången.

Produktinformation

Söderjiggen tillverkas numera i Savage Gears fabriker vilket bådar för superfin kvalitet. Söderjiggen V2 är tillverkad i tåligt och något mjukare gummiblandning som gör den ännu enklare att tackla och få till den där magiska, sakta rullande gången. Söderjiggen V2 är dessutom går dessutom stabilt i vattnet när du tacklar den med shallow-skruv för det grunda fisket.

Söderjiggen har många gäddor över 10kg och flera över 15 kg på sitt samvete. En av Sveriges största spinnfiskade gäddor i modern tid vägde 18,26 kg och fängades hösten 2014 av Jonny Thofeldt på en Söderjigg i färgen Öringen. Söderjiggens känsliga paddel gör att jiggen får en långsam, unik och rullande gång vilket attraherar stor fisk.

Söderjiggen väger 85g och är 25 cm lång, den har en speciell gång med en sakta vaggande kropp och en snabbt roterande paddel. Tacklas bäst med jiggskalle i storlek 10/0 - 12/0 eller skruvskalle. Till det grundare fisket med shallow skruv.

Söderjiggen är utvecklad i samarbete med Jonny Thofeldt.

Våra 4D-färger hittar du här >>

Sexpack på våra 4D-färger hittar du här >>
Visa mer Visa mindre

Specifikationer

Beteslängd: 25 cm
Vikt: 85 g

Relaterade Reportage & Guider

Recensioner

Läs alla recensioner Stäng
philip 2021-02-25

riktigt bra

JL 2020-11-22

Jag tycker v2 har finare färger och simmar ännu bättre, gillar även att den håller bättre.

2019-02-18

Går bättre än den förra versionen, stabilare gång och gäddan älskar dom! Gillar även att gummit känns mer tåligt. Bra jobbat.

Spara

Ingår i produktserien:

Se hela serien