Sammanfattning

Varenda detalj på dessa spön är helt ny! Vi har jobbat från grunden med hela serien och haft ett enda mål för ögonen; att finna den bästa balansen mellan pris och prestanda. Resultatet är ett urval prisvärda spön för nymffiske och lätt presentationsfiske som erbjuder ett fantastisk upplevelse.

Produktinformation

Varenda detalj på dessa spön är helt ny! Vi har jobbat från grunden med hela serien och haft ett enda mål för ögonen; att finna den bästa balansen mellan pris och prestanda. Resultatet är ett urval prisvärda spön för nymffiske och lätt presentationsfiske som erbjuder ett fantastisk upplevelse.

LPs betyder Light Presentation Series och är framtaget för fiskare som till en vettig peng vill testa på den typ av nymffiske man kallar tjeckisk, fransk, spansk eller kort och gott; Euro Nymphing. Spöna ger den bästa mixen av pris och kvalitet för moderne nymffiske och lätt torrfluefiske. Genom att använda ett nytt 36/30 grafitmaterial med reducerad mängd bindmedel har vi kunnat hålla vikten på ett minimum samt att de får en underbar balans för spön i den här längden och prisklassen.

Aktionskurvorna har tagits fram och finjusterats tillsammans med två av Storbritanniens bästa Euro Nymph-fiskare: Alex Jardine och Lewis Hendrie för att passa kompetensnivån och kaststilen hos nybörjare och medelgoda kastare. Aktionen kan beskrivas som ´förlåtande´ mediumsnabb, och som tolererar små fel i kraftinsatsen utan att påverka prestandan om de laddas korrekt. Topparna på spöna är styva och precisa, men tillräckligt mjuka för att klara av tunna tafsspetsar ner till 6x eller 7x utan risk för att de går av. Superroliga spön att fiska med och att köra fisk på.

Rullfäster är av typen "downlocking" som gör att du får rullen så nära butten som möjligt för optimal balans och följsamhet. Den lilla fightingbutten tillför det lilla extra för perfekt balans och gör att rullen inte tar i marken när du ställer ifrån dig spöt. Korkhandtagen är av typen "reversed half wells" som i framkanten är helt nedtaperade mot klungan. Det gör att du på ett naturlig sätt kan lägga pekfingret mot klinga för att känna med allra försiktigaste huggen samt styra flugan så att den fiskar optimalt. Alla spöna är utrustade med lättvikts kromade metalldetaljer, en trasselfri linförare med kermikinlägg samt enbenta kromade ringar på resten av spöt. Klingan har en transparent olivebrun färg med matchande lindningar. Spöna levereras i tygfodral och lättvikts spötub i matchande färg.

• Smalt reversed half wells korkhandtag i fin kvalitet.
• Mattsvart rullfäste av typen "downlocking" med EVA fightingbutt och diskret träinnlägg.
• Linförare med speciell utformning som förhindrar att linan trasslar sig runt den.
• Enbenta hardcrome spöringar ger låg vikt och påverkar klingans aktion minimalt.
• Krokhållare ovanför handtaget.
• Transparent olivebrun klinga med matchande lindningar.
• Spöna levereras med spöfodral i tyg samt en lätt och solid corduratub.
Visa mer Visa mindre

Specifikationer

Kastmetod: Enhands
Klass: , 3 , , 4
Material Handtag: Cork/EVA
Spödelar: 4-delat
Spölängd, cm: 297 cm , 305 cm
Spölängd, Fot: 10' , 9' 9''

Relaterade Reportage & Guider

Recensioner

Läs alla recensioner Stäng
Inga recensioner ännu.
Spara

Ingår i produktserien:

Se hela serien