Öppettider

Söder Sportfiske AB
Hornsgatan 148, 117 28 Stockholm

Måndag - Fredag 10.00 - 18.00
Lördag 10.00 - 15.00
Söndag Gone fishing


(stängt alla röda dagar)

Nyhetsbrev
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få nyheter, aktuella kampanjer, tips och råd från oss direkt i din inkorg.

Avanmäl dig från vårt nyhetsbrev här.
Meny
Guideline Stoked i gruppen Fiskespön / Flugfiskespön hos Sportfiskeprylar.se (105334GLr)

Guideline Stoked

Artnr:
105334GLr
0 recensioner
Visa alla färger
Gör dina val nedan
#4 8'6''
  • #4 8'6''
  • #5 9'
  • #6 9'
  • #7 9'
  • #8 9'
  • #9 9'
0 i lager
Kampanj:
Endast
0 st kampanjartiklar kvar!
Kampanjen gäller fr.o.m
Kampanjen gäller t.o.m
Sammanfattning
Stoked från Guideline sätter en helt ny kvalitetsstandard för flugspön i detta prissegment!
Läs mer
Produktinformation
Spöna är tillverkade med ny produktionsteknologi, som förutom att resultera i framstående flugspön tar stora miljöhänsyn vid valet av komponenter samt i produktionsprocessen.

Stoked har det senaste inom material- och produktionsteknik. Det har gjort det möjligt för oss att erbjuda flugspön av en kvalitet och prestanda som tidigare inte setts i detta prissegment! När utvecklingsfasen var över blev Guideline så imponerade att dom helt enkelt valde att kalla dem vad vi kände - Stoked. Ett extra plus är att Stoked-serien också har många av de mer miljövänliga komponenterna som finns i Elevation-serien.

Jämfört med Elevation har Stoked något lägre grafitmodulus - 24T / 30T / 36T mot 36T / 40T.
I praktiken betyder detta att Stoked är lättare att kasta och mer förlåtande mot kastfel. Ändå är de lätta och responsiva spön med en aktion och känsla som är förknippad med mycket dyrare flugspön. Aktionen är medium-fast med en känslig och stabil topp. Böjkurvan är progressiv vilket ger dig god kontakt med hela klingan vid alla typer av kast.

Klingan är transparent olivengrön metallic. Nya, diskreta full wells korkhandtag utan inlägg av gummikork. Dette reducerar bruket av epoxy i handtagem. Alla modeller har fighting butt bortsett från spöna i klass #4 och #5. Metallkomponenterna i rullfästet är "clear anodized" vilket betyder att de har en ytbehandling utan tillsatta färg, bly eller krom och som är det minst giftiga sättet att göra det på. På alla lindningar har guideline applicerat ett bio-basert epoxylim med en mycket låg koncentration av skadliga kemikalier. Testat och godkänt som en produkt med lågt miljöavtryck. Detta ger bättre arbetsförhållanden för de som monterar spöna och reducerar risken för hälsorisker till ett minimum. Spöna har hardcrome ringar. Spöfodralet och tubens yttertyg är tillverkat av återvunnen polyester som leveraras av REPREVE™.

Spötuben är tillverkad av recirkulerbar polypropylene (PP) som är lättare och har 20% mindre diameter än standard PVC-tuber. Detta ger besparingar vikt och volym i frakterna i alla led. Polypropylene har mycket god hållbarhet och går att smälta om till pellets så att det går att använda till nya produkter.

Samtliga modeller är 4-delade.

Stoked 8'6 #4, 9' #5 & 9' #6: The 4 and 5 wt are typical all-round trout rods for dries, nymphs and lighter streamers. The 6wt is the choice for bigger flies, bigger fish and more windy conditions a great option for the lighter coastal fishing too.

Stoked 9' #7-8-9: Typical rods for the heavier fishing after migratory trout, pike, salmon, seatrout and bonefish. These rods suit rivers, lakes, coastal and flats fishing where big fish and demeaning conditions are common.

Stoked 9'6 #6-7-8: This rod length is a great compromise and a favourite among many for lake-, coast- and river usage after trout, seatrout and salmon. The slightly longer rod vs a 9ft gives better reach in the river, and height when deep wading or fishing from a boat or float tube.
Visa mer Visa mindre
Inspireras av våra kunder!#sportfiskeprylar