Öppettider

Söder Sportfiske AB
Hornsgatan 148, 117 28 Stockholm

Måndag - Fredag 10.00 - 18.00
Lördag 10.00 - 15.00
Söndag
(stängt alla röda dagar)
Gone fishing

Nyhetsbrev
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få nyheter, aktuella kampanjer, tips och råd från oss direkt i din inkorg.

Avanmäl dig från vårt nyhetsbrev här.
Meny
Guideline ULS Multi-Tip WF i gruppen Fiskelinor / Flugfiskelinor hos Sportfiskeprylar.se (105299GLr)

Guideline ULS Multi-Tip WF

Artnr:
105299GLr
0 recensioner
Visa alla färger
Gör dina val nedan
#5
  • #5
  • #6
  • #7
  • #8
0 i lager
Kampanj:
Endast
0 st kampanjartiklar kvar!
Kampanjen gäller fr.o.m
Kampanjen gäller t.o.m
Sammanfattning
Guideline ULS WF Multi Tip är en flytande fluglina med integrerad skjutlina där du enkelt byter spetsen beroende på hur djupt du vill fiska.
Läs mer
Produktinformation
BESKRIVNING
ULS WF Multi Tip gör vårt konceptet Ultra Light Scandi komplett! Den här linan är det perfekta valet när du inte vill ha en öglekoppling mellan klump och skjutlina. Denna lina är baserade på vår vanliga ULS Multi Tip Body men istället för en ögla i bakänden har vi skapat en klassisk WF-lina med baktapering, handling line och skjutlina i ett. Detta låter dig fiska flugan hela vägen in utan utan att en ögleskarv skall dras in genom spöringarna och störa hemtagningen. ULS WF Multi Tip är designad för fiske efter lax och havsöring med lätt utrustning i små och medelstora älvar. Om du behöver ett mångsidig lina för streamerfiske i både strömmande och stilla vatten efter öring, abborre och regnbåge, bör du också ta en titt på detta koncept. Linorna i serien är dubbelklassade, en #5/6 kan användas på både ett spö i klass #5 och #6. Vilken man ska välja beror på den rekommenderade klumpvikten på ditt spö samt dina egna viktpreferenser. Som en allmän riktlinje för våra Guideline flugspön säger vi följande: Om du vill kasta primärt underhands- och speykast passar en #5/6 lina bäst på ett spö i klass #5. Vill du kasta både underhands/spey samt överhandskast så rekommenderar vi ett spö i klass #6 för samma lina.

TAPERINGEN
Klumpen på denna linan har samme tapering som ULS Multi Tip Body, det betyder att de första 3 metrarna av klumpen består av en utbytbar spets. Spetsen som medföljer när du köper lina är flytande, och lösa ULS spetsar på 10 ft/4 gram i olika densiteter (sjunkhastigheter) kan köpas separat. Önskar du lite mer vikt eller vill experimentera själv är våra Compact/Xchange tips på 12ft/6 gram ett spännande alternativ för linorna i klass #7/8 och #8/9. Själva fluglinan är flytande och har 3 meter baktapering som övergår i en 3 meter lång handling line innan skjutlinan tar vid. Jämfört med en klump och skjutlina har ULS WF MutliTip en bättre stabilitet i luften och tål också mer överhäng utanför toppöglan på grund av den något större diametern i vår handling line. Det bidrar även till en ökad slitstyrka på denna dela av linan som utsätts för mycket slitage vid till exempel dubbeldrag.

Färgen på klumpen är Sky Blue med Sunrise Yellow handling- och skjutlina. Färgen på skjutlinjen går halvvägs upp på baktaperingen, så det är lätt att se hur mycket lina du har ute när du kastar. Det är också mycket användbart när man kastar i olika typer av underhandskast så att spöt laddas korrekt. Total klumplängd inklusive spets är 7 meter i klass # 5/6 och # 6/7 och 7,5 m i klass # 7/8 och # 8/9. Total längd är 25 m i klass # 5/6 och # 6/7 och 27,5m i klass # 7/8 och # 8/9. Linorna har öglor i båda ändar samt laser ID-märkning i fronterna för enkel identifiering. Kärnan är vår beprövade Direct Contact core med endast 6% stretch, vilket ger bättre kontakt med flugan vid hugg samt bättre energiöverföring i linan.

TEKNOLOGI

TLT - (Triple Layer Technology) & Direct Contact Core
Framtidens fluglinor är här och består av en revolutionerande och komplex multi-denisitets teknik med tre olika hårdheter i coatingen. Coating med varierande egenskaper läggs till de olika delarna av linan för mindre minne, bättre kastegenskaper, bättre kontakt med fisken och ökad slitstyrka. TLT tillåter oss att producera linor som flyter bra och släpper vatten mycket mer effektivt än tidigare. Taperingen är byggd på vår Direct Contact multifilament-kärna med endast 6% töjning.
Visa mer Visa mindre
Inspireras av våra kunder!#sportfiskeprylar