Öppettider

Söder Sportfiske AB
Hornsgatan 148, 117 28 Stockholm

Måndag - Fredag 10.00 - 18.00
Lördag 10.00 - 15.00
Söndag Gone fishing(stängt alla röda dagar)

Nyhetsbrev
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få nyheter, aktuella kampanjer, tips och råd från oss direkt i din inkorg.

Avanmäl dig från vårt nyhetsbrev här.
Meny
Söder Balanspirk Combo i gruppen Vinterfiske / Pimpelkit hos Sportfiskeprylar.se (balanskit1)

Söder Balanspirk Combo

Artnr:
balanskit1
1 recensioner
524 kr
Visa alla färger
Gör dina val nedan

Välj Balanspirk 1

Välj Balanspirk 2

Välj Balanspirk 3

Välj Fluocarbon

Box

Sammanfattning

Här har vi samlat ihop ett komplett paket med allt du behöver för att ge dig i kast med en av de effektivaste metoderna för att fånga riktigt grov abborre från isen, närmre bestämt det klassiska balansfisket.                             
Det du behöver för att bedriva detta fiske behöver inte vara särskilt avancerat och vi har tagit ett axplock av våra favoriter och listat samman nedan.

Läs mer
Produktinformation

När man pratar linor till just pimpelfisket med balanspirk så finns en del aspekter att ta hänsyn till. Till denna typ av fiske har det visat sig att fluorocarbon i grövre dimensioner som huvudlina istället för nylon ger ett mycket gott resultat. Detta gör vi främst av två anledningar, den första är givetvis för att förhindra linbrott på grund av vassa tänder från oönskade arter, men också för att bromsa ned hastigheten på pirken för att uppnå en sävligare presentation. 

Vid fiske med balanspirk strävar man efter att uppnå ett rörelsemönster likt formen av en 8:a under vattnet. Gör du två lite kraftigare lockryck med spöt, med ca två till tre sekunder paus mellan dom kommer balanspirken sticka iväg precis som önskat, för att sedan följa upp med en längre paus på ett par sekunder. Den tjocka fluorocarbonen hjälper balanspirken att falla långsammare tillbaka till ursprungspositionen, och det är då i regel abborren är som mest benägen att hugga.

Spöts uppgift är att samla upp linan och sköta krokningen, spöt används alltså inte under själva drillningen. Ett styvt spö är att rekommendera då man enklare sätter fart på balanspirkarna och får ett kraftigare, samt bredare rörelsemönster, men underlättar också att driva in krokarna ordentligt vid grövre fisk.
Balanspirkar mellan 7-9 cm är vanligast och i detta kit medföljer tre st favoriter tillsamans med en liten box, fluocarbonlina samt spö.

För att maximera dina chanser då detta främst riktar sig åt stor abborre och resulterar i få hugg rekommenderar vi att alltid se till att ha vassa krokar av rätt kvaliét. Vi listar därmed några lämpliga storlekar från Gamakatsu TR13B som gör jobbet ypperligt och ökar krokningsegenskaperna ytterligare.

Klassiskt för vanligt abborrpimpel är att förflytta sig väldigt ofta och fiska bottennära. I denna aspekt så rör vi oss mindre och spenderar längre tid vid varje hål, för att också börja fiska högre upp i vattnet och succesivt jobba oss ner mot botten. Använd gärna en isborr av minst 150mm då det underlättar vid landning av större fisk samtidigt som det är skonsammare mot fiskens slemskikt och inre organ. 

Känner man att man vill nörda ned sig ytterligare kan man addera ett portabelt isfiskelod som öppnar upp en helt ny värld. Då detta fisket handlar mycket om att presentera betet i mitten av vattenkolumnen, pelagialen, så kan ekolodet vara ovärdeligt då man helt plötsligt får full kontroll på situationen. Många stora abborrar tar sin tid innan de bestämmer sig för att hugga och allt för många gånger gör man en förflyttning i blindo utan att veta att du i själva verket redan är på rätt ställe. 

Den enklaste formen av ekolod för isfisket är den populära Deeper Smart Sonar som du enkelt kopplar upp till din mobiltelefon eller surfplatta med hjälpa av en app. Detta fungerar grymt bra för detta fisket och du kan enkelt följa din pirk ända ner till 10 meter. En powerbank kan vara bra att ha med då många telefoner laddar ur snabbare i kyla.
Renodlade isfiskelod finns också tillgängliga som man kan utforska ytterligare på vår hemsida.

Spö:

Pimpelspö QL-1001A


Balanspirkar:

Rapala Balanspirk 70mm 18g

Daiwa Balance Jig 50mm 15g

Fluocarbon:

Darts Fluocarbon 0,36
Darts Fluocarbon 0,44


Visa mer Visa mindre
Inspireras av våra kunder!#sportfiskeprylarPassande tillbehör
Söder
Rea
Kundservice