We got some great news for all our international customers!
We just launched our site in English - Sportfishtackle.com

Select your shipping country

AustriaBelgiumBulgariaCroatiaCzech RepublicDenmarkEstoniaFinlandFranceGermanyGreeceHungaryIcelandIrelandItalyLatviaLithuaniaNetherlandsPolandRomaniaSlovakiaSloveniaSpainSverigeUnited Kingdom
Vill du handla på den svenskspråkiga sidan? Välj land ovan och Klicka här.
Öppettider
Söder Sportfiske AB
Hornsgatan 148, 117 28 Stockholm

Måndag - Fredag 10.00 - 18.00
Lördag 10.00 - 15.00
Söndag Gone fishing(stängt alla röda dagar)


Sportfiskeprylar.se - Öppet året runt
Nyhetsbrev
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få nyheter, aktuella kampanjer, tips och råd från oss direkt i din inkorg.

Avanmäl dig från vårt nyhetsbrev här.
Meny

Muurikka

På 70-talet blev Mikko Kahelin lite extra sugen på plättar. Han bad sin kompis Reijo Sistonen, han jobbade på ett företag som tillverkar cisterner till bensinmackar och fabriksanläggningar, att klyva hans gamla gryta för att det skulle underlätta matlagningen.

Sistonen ville dock inte förstöra Kahelins gamla fina gryta utan tog istället och tillverkade en stekhäll från spillbitar av varmvalsat stål de fått över från cisterntillverkningen.

Inledningsvis så användes stekhällarna enbart inom familjerna till de berörda personerna. Under ett traditionsenligt bastubad med en person som ansvarade för inköp till bensinstationer i Finland blev det dock diskussioner om att sälja den kommersiellt. Sagt och gjort skrevs en order rörande ett par tusen stekhällar på en servett, dagen efter när huvudvärken släppt något så ville man dock avbryta ordern. Det slutade någonstans där mellan och Muurikkas kommersiella tåg hade därmed lämnat perrongen.

Visa mer Visa mindre
Söder
Rea
Kundservice