Publicerad: 2022-09-29

Knyta egen gäddtafs

Konsten att göra egna gäddtafsar

Att kunna knyta en snabb gäddtafs är alltid användbart. Oavsett om du föredrar att crimpa, så kan det vara så att du behöver knyta en ny tafs i båten och då är denna metod perfekt. Men att det går snabbt betyder inte att en enkel grinner är dålig, utan detta är en väldigt hållbar knut som funkar jättebra även om du vill knyta upp 10-15 tafsar hemma så du har. Tänk på att desto tunnare material, desto fler varv måste du göra på din grinnerknut. Kom ihåg att ALLTID fukta knuten. Gör man inte det tar materialet väldigt snabbt skada.

Att knyta sina egna tafsar kommer även med fördelen att du kan använda vilket material du vill. Så ta dina favoriter bland lekande, beteslås och tafsmaterial och testa detta!

Vi rekommenderar att du använder ett fluorocarbon eller hard mono material med en dimension på minst 1.00mm. Dimensionen i filmen är på hela 1,2mm. Gällande lekande brukar storlek 6 fungera utmärkt och för beteslås är en storlek 4 till 4,5 väldigt bra. Att använda tjock fluorocarbon eller hard mono har även fördelen att du lättare kan fiska ditt gäddbete högre upp i vattenmassorna.
Skriven av:
Viktor Myrefors