Publicerad: 2022-09-28

Så knyter du en dropshot rig

Kom igång med dropshot fiske

Vi får ofta frågan hur man knyter en dropshot rig, och här kommer videon! Det är både enkelt och roligt att knyta sina egna riggar. Men den största fördelen är att man får välja sina egna komponenter och egen tafslängd. Testa detta nästa gång du ska fiska dropshot!

Knyt din egen dropshot rig

När du fiskar dropshot är det viktigt att väljer ett lite tunnare tafsmaterial för att betet ska få lite mer naturlig rörelse. När du fiskar dropshot med tunnare tafs blir det viktig att hela tiden kolla tafsen så den inte är skadad, detta är en bottenära presentation som väldigt ofta går emot sten eller annat vasst på botten. Med denna knuten tar det 15 sekunder att knyta om din rigg, och det är det verkligen värt att göra så fort du ser en mindre skada på tafsen.

En sylvass dropshotkrok med ett bra krokgap är en annan viktig aspekt, för då krokar fisken sig själv 9 av 10 fall. Anpassa krokens storlek efter hur stort bete du fisksar. En riktig allround storlek är 1 eller 2, som funkar till de flesta dragen. Givetvis kan du använda somma knut om du vill dropshotta med en offset krok, men då är krokstorleken än mer beroende av vilket bete du använder. Därör blir det svårt att ge en generell storleksrekommendation.

Drop Shot är en extremt bra teknik att använda på tröga fiskar eller när du vill presentera ditt bete länge på samma ställe!