Publicerad: 2022-08-24

Gäddbeten från Daiwa

Här får du lite tips på gäddbeten från Daiwa. Nu på hösten har du goda chanser att fånga riktigt stora gäddor, och att ha koll på hur olika beten kompletterar vrandra och hur de kan hjälpa dig att fånga drömfisken är väldigt viktigt. I videon får du tips på 3 olika gummibeten i diverse storlekar, två hårdbeten och hur du kan pimpa dem med tailar!

Lazy Shad 20 cm:

Utvecklat för att kunna fiskas väldigt långsamt, vilket man kan! Men betet har ett ganska högfrekvent paddelslag vilket vi tycker är helt otroligt de lite varmare månaderna, speciellt när man vill veva på snabbare för att fiska betet över gräs. En annan fördel med Lazy Shaden är att det kastar till horisonten, vilket låter dig täcka mycket vatten med ett bete som går att veva fort. Lazy Shaden är ett av få beten som är riktigt hett året om, och helt klart en gäddfavorit hos oss som alla bör ha i lådan!

Side Kick 23 cm:

Ett bete som är utvecklat för fiske efter stora gäddor, vilket är något Daiwa har lyckats med. Side Kick har det här klassiska "storfisklunket" med en köttig profil. Speciellt med detta bete är den ribbade svansspolen som tillåter betet att padla även i de allra långsammaste invevningarna. Det gör betet till ett helt otroligt kallvattensbete i våran mening - en bred profil, storfisklunket och betet paddlar vid minsta rörelse, vad mer kan man begära av ett bete under den kalla perioden på året? En annan fördel med den ribbade svanspolen är att doftmedel fastnar riktigt bra och inte sköljs bort efter första kastet, om man gillar sånt!

Lazy Jerk:

Lazy jerk ett egentligen ett klassiskt jerkbait som är väldigt lättfiskat. Betet glider ut åt sidorna jättefint även vid såkallad "vev jerkning", vilket innebär att du accelererar betet endast med veven och inte slår med spöt för att få till rörelsen. Det som vi gillar Lazy jerk mest för är dock att betet bibehåller sin gång även om man får lite gräs eller annat på kroken. Många andra jerkbaits förlorar då sin gång, men Lazy jerk påverkas minimalt! Det gör att detta betet är ett av de bästa att fiska över gräs.

Lazy Jerk Distance:

Ett kompakt och otroligt långkastande bete som är optimalt när du vill täcka mycket vatten. Vid monoton invevning simmar betet i s-kurvor genom vattnet, och jerkar du till betet med spöt eller rullen för Lazy Jerk Distance en oregelbunden rörelse som perfekt immiterar en döende betesfisk. Detta betet gör sig även riktigt bra som kroppen till ett tailbete eller som kroppen till en spinnerbait rig. Ett mångsidigt bete helt enkelt!

Lazy Tail & Lazy Tail Curly:

Utvecklade för att ge din Lazy Jerk eller Lazy Jerk distance en extra förförsik och vaggande gång. Vi älskar tailar, inte bara för att det levererar stor fisk men även för att man kan "pimpa" sina beten vilket gör att du på ett snabbt, enkelt men framförallt billigt sätt kan få helt olika profiler och rörelsemönter på dina hårdbeten! Rigga paddeln på exempelvis Lazy Jerk Distance och få en sjukt ättrig rörelse eller rigga tailen på Lazy Jerk för att få en sävlig och lugn gång som passar perfekt till vårens och hösten stora gäddor.

Daiwa Prorex Lazy Jerk Slow Sink
Beteskampanj 24 Apr
10%
fr. 80 kr
fr. 89 kr
Daiwa PX Lazy Shad
Beteskampanj 24 Apr
10%
Gäddfavorit
fr. 77 kr
fr. 85 kr
Daiwa Prorex Side Kick 23cm
Beteskampanj 24 Apr
10%
Daiwa PX Lazy Jerk Distance
Beteskampanj 24 Apr
10%
fr. 107 kr
fr. 119 kr
Daiwa PX Lazy Tail
Beteskampanj 24 Apr
10%
68 kr
75 kr