Publicerad: 2022-07-19



Välj rätt solglasögon från Costa del Mar

Lär dig mer om Costa del Mar och linsfärger när Niklaus Bauer från Flydressing pratar polariserande solglasögon. Niklaus pratar om tre olika typer av modeller som du kan välja mellan. Core, Core/Street och Street. Utöver det får du även hjälp med att välja rätt linsfärger för de situationer du fiskar i. En otroligt matnyttig video som besvarar många av de vanligaste frågorna vi får!


Core brillor

Med ett par core brillor får du ett par solglasögon som är 100% fiske utan kompromisser!


Street / Core

En Core / Street brilla är en crossover som  är grymma till fisket, men som du även kan vara street på stan med.


Street

En streetbrilla är ett par riktigt snygga solglasögon som är perfekta för en dag på stan eller på trädgårdsfesten, samtidigt som de fungerar utmärkt att fiska i.


Linsfärger





Gul lins är perfekt när det är lågt ljus ute. Är du ute och fiskar mycket sen höst, tidig vinter eller tidig vår då är denna linsfärgen perfekt! Fiske i duggregn och blåst i oktober, men du vill fortfarande se om du får en följare? Då väljer du en gul lins. Även en fantistik lins att köra bil i!




Grå lins är den linsen som tål absolut mest solljus. Ska du trolla lax, åka och fiska Big Game, fiska i fjällen osv. så är en grå lins ett bra alternativ och är väldigt avslappnande för ögonen i högt solljus. Kan dock bli lite för mörk i förhållande med mindre ljus.




Koppar lins är kanske den linsfärgen som är mest allround och är den färgen man bör välja om man inte riktigt vet vad man behöver. Denna linsen fungerar bra när det är soligt, mulet, duggregn och de flesta andra situationerna. Rekommenderas starkt som första brilla!