Öppettider

Söder Sportfiske AB
Hornsgatan 148, 117 28 Stockholm

Måndag - Fredag 10.00 - 18.00
Lördag 10.00 - 15.00
Söndag
(stängt alla röda dagar)
Gone fishing

Nyhetsbrev
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få nyheter, aktuella kampanjer, tips och råd från oss direkt i din inkorg.

Avanmäl dig från vårt nyhetsbrev här.
Meny
Guideline Mop Dragon Olive #10 i gruppen Flugfiske / Flugor hos Sportfiskeprylar.se (106227GL)

Guideline Mop Dragon Olive #10

Artnr:
106227GL
0 recensioner
30 kr
Visa alla färger
Gör dina val nedan
Sammanfattning
Guideline Mop Dragon Olive #10 är en sjunkande nymf som imiterar en trollsländelarv som är supereffektiv på försommaren!
Läs mer
Produktinformation
En mycket effektiv imitation av en libellenymf. Det här är ett flugmönster som är otroligt effektivt i stilla vatten under hela säsongen med en topp under vår och försommar. Fiska den med korta och långa hemtag (10-20 cm) och låt den sjunka där emellan. Pass upp när flugan sjunker, det här är den absolut giftigaste fasen under infiskningen. Flugan fiskas gärna med en lång tafs nära land. De äkta libellenymferna lever ofta på undersidan av trästockar i strandzonen.

Mop Dragon har en bakkropp av en speciell typ av chenille som liknar materialet i en golvmopp. Chenillen är tvinnad och ihopsmält så att flugan blir riktigt hållbar och styv så inte kroppen trasslar in sig i kroken. Flugan blir mörkt olivebrun när den är våt, vilket gör att den verkligen efterliknar en riktig trollsländelarv. Flugan är ca 25 mm lång och är bunden på en Kamasan B405 stl. 10.

Fukta flugan innan du kastar ut den och använd gärna TMC sink gel för att snabbare få den att bryta ytfilmen och sjunka ner mot botten. Eftersom det här mönstret med fördel fiskas på grunt vatten är den sparsamt viktad. Flugan har livliga ben av spandex som är ett mycket mer slitstarkt material kontra gummiben. Ett flugmönster utvecklat av Rune Andre Stokkebekk.
  • Krokstorlek: #10
Visa mer Visa mindre
Inspireras av våra kunder!#sportfiskeprylarSöder