Öppettider

Söder Sportfiske AB
Hornsgatan 148, 117 28 Stockholm

Måndag - Fredag 10.00 - 18.00
Lördag 10.00 - 15.00
Söndag Gone fishing


(stängt alla röda dagar)

Nyhetsbrev
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få nyheter, aktuella kampanjer, tips och råd från oss direkt i din inkorg.

Avanmäl dig från vårt nyhetsbrev här.
Meny
Gäddfavoriter - Jerk & Swimbait i gruppen Fiskedrag / Jerkbaits hos Sportfiskeprylar.se (GADDFAVORITER1)

Gäddfavoriter - Jerk & Swimbait

Artnr:
GADDFAVORITER1
0 recensioner
399 kr
Visa alla färger
Gör dina val nedan

Välj Bete 1

Välj Bete 2

Välj Bete 3

space
Välj Bete 1:

space
Välj Bete 2:

space
Välj Bete 3:

space
Antal:

Sammanfattning
Här har vi samlat några utvalda favoriter av jerk- och swimbaits som vi varmt rekommenderar! Läs gärna nedan om du vill veta lite mer ingående om varje bete, dess färger och färdigheter!
Läs mer
Produktinformation

Tre beten som vi länge fiskat stenhårt med och känner oss trygga med att inkludera i en av våra utvalda custom-bundles. I detta kit ingår följande:

Westin Swim 12cm 58g Sinking:
Ett mångsidigt bete som kan kallas urfadern till våra mindre jerk- och swimbaits. Detta bete har länge dominerat marknaden och är lika populär än idag, givetvis på grund av sin smått otroliga förmåga att fånga fisk!
Fiskas enkelt hem med normal invevning som får betet att simma i en tydlig "S-kurva" och gör sig som bäst med kombinerade och oregelbundna vevstopp. 

Scout Swimmer 12,5cm 67g Slow Sinking
Ett bete vi släppte i början av 2020 och detta är något vi är otroligt stolta över att ha tagit fram. Sedan dess lansering har betet bokstavligen talat öst upp fisk och däribland många större exemplar. Denna kastkanon fiskas hem som bäst med varierade vevhastigheter och vevstopp. Tryck gärna till lite extra ibland med spötoppen för att verkligen få till den där förföriska sida-till-sida gången som lockar även den suraste gäddan till hugg! 
Detta bete förtjänar definitivt en plats i din betesbox och fyller ett tomrum som länge saknats på marknaden!
- Check it out!

Eastfield Chubby Chaser 10cm 56g - Slow Sinking

Detta är ett riktigt litet snack som kan vara ett riktigt ess i rockärmen när gäddorna föredrar lite mindre beten, men är också en populär storlek att fiska kallvattensperioderna innan t.ex. gäddleken. Chubby Chaser är likaså ett mångsidigt bete som kommer i ruggigt tilltalande färger och har gjort sig ett namn i gäddfiskevärlden på kort tid. 
Betet kom i början i form av ett handsnidet träbete som skapades av skickliga Mattias "Kocken" Klaréus och Jacob Magnusson på Eastfield. Grabbarna insåg snabbt att Chubby Chaser fiskade alldeles för bra för att endast säljas i limiterade partier i form av handgjorda träbeten, och tog därmed tag i saken.
Ett par månader senare lanserades denna lilla skönhet i form av en plastvariant och kunde därmed få breda ut sig och få den uppmärksamhet som den förtjänat.
Och det, mina damer och herrar, tackar vi ödmjukast våra killar på Eastfield Lures för då detta bete bidragit till att vi fått möjligheten att skåda ännu fler och större gäddor. 

Färgval:

Färgval av ett bete är näst intill en lika bred fråga som hur många droppar det finns i havet.. Kontentan av detta påstående är att det ligger i betraktarens öga och att den perfekta färgen inte finns för alla tillfällen och individer. 
Oavsett hur svårt det är att svara på frågan så spelar färgen en otroligt viktig roll, och vi alla har olika åsikter om vad som funkar när och var, men i vissa hänseenden är många överrens och ett mönster har lyckats sollas fram genom åren.

I detta kit har vi valt ut ett axplock av favoritfärger som fungerar bra i olika förhållanden. Med dessa färger utvalda här kan ni täcka av olika miljöer, väder och siktdjup. 
En tumregel som ofta gäller brukar vara att man väljer färg utefter förhållanden. Nedan listar vi en del förslagna förhållanden och nämner de färger vi i första hand hade valt efter förutsättnignarna nedan. Men ha i åtanke att detta varierar sig enormt och många gånger får man experimentera sig fram för att hitta dagens kod.

Soligt/Ljusa:
I regel beten med ljusare färger och mycket glitter & flash.

Molnigt/Mörka:
Tumregeln är ju mörkare förhållanden desto mörkare beten. Detta för att skapa en bättre kontrast vilket många gånger kan låta motsägelsefullt, men har bevisat sin effektivitet många, många gånger. 
En bra jämförelse är att slå en fundering på varför fiskar nästan aldrig har mörka bukar. Givetvis ger detta en sämre förutsättning och det blir enklare för predatorer att urskilja just en mörk buk. 

Grumligt vatten:
I regel skarpare färger med tryck i, kanske mer logiskt denna gång. Här behöver vi göra mer reklam för att gäddan ska hitta betet. Men glöm ej heller att många gäddor som lever i grumliga förhållanden jagar mer med sina andra sinnen så som hörsel och känsel. Addera gärna rasselkammare eller t.ex. ett instant spinnerbait för vibration och ljud för ökad uppmärksamhet.

Klart vatten:
Här väljer vi i regel mer naturtrogna färger då gäddan enklare synar ditt bete. Men bind dig aldrig till en och samma regel då detta har motbevisats många gånger. 

Se till att ha en variation av betestyper med olika gångstilar, storlekar och färger. Våga gärna experimentera, men fiska samtidigt med självförtroende och undvik situationer där du tappar tro och byter bete mer än du fiskar!

Visa mer Visa mindre
  Snabbköp
 • Specifikationer
 • Ställ en fråga
 • Ställ en fråga:

  Fråga gärna oss om du vill veta något om produkten innan du beställer.
  Vi svarar alltid inom 24 timmar (vardagar).
  Du kan även ringa vår kundtjänst på 08-84 49 00.

  Namn: *
  Produktnamn: *
  E-post:*
  Fråga:*
  Skicka

 • Recensioner 0 recensioner
Inspireras av våra kunder!#sportfiskeprylar