Salkin Lures

Användarnamn


  • Fri frakt > 500 kr
  • 30 dagars öppet köp
  • Snabba leveranser

Salkin Lures

Salkin Lures?
Jag som bygger Salkin Lures heter Nicklas. Jag byggde mitt första jerkbait 2008. Betesbyggnad blev där efter en ny hobby! En hobby som ger gott om utrymme för kreativitet och utveckling, något som jag saknat sedan flera år tillbaka. Jag har koncentrerat mig på Jerkbaits och främst på ett fåtal modeller.

Övning ger färdighet men det finns hela tiden små saker som går att utveckla och det är inspirerande!

Jag håller till i Farsta strax söder om Stockholm och bygger regelbundet beten. Det är enbart på hobbynivå och mer finns det helt enkelt inte tid till. Det är helt klart en krävande process att tillverka kvalitétsbeten. Därför bygger jag enbart små mängder åt gången och försöker hela tiden överträffa mig själv i att bli säkrare, effektivare och att göra bättre beten!

Betesbyggnad
När jag började bygga beten insåg jag snabbt att det inte finns så många sätt att fuska på! Man måste göra allt i den takt som krävs av materialet man använder. Detta gör att hela processen tar tid.

En annan del av betesbyggandet som är väldigt viktig är att man är noggrann! Det räcker tex. med att en ögla sitter lite snett för att gången på betet inte ska bli som man vill.

Alla mina nuvarande modeller bygger jag i grunden av furu. Furu passar mig och mina modeller utmärkt. För att ge träet ett så bra skydd som möjligt impregnerar jag varje träbit med exopxylack som är utblandad med T-sprit. Spriten gör att lacken tränger in ordentligt och bildar ett hårt vattentätt skydd. Därefter lägger jag ett andra lager lack utan sprit för skapa en jämn och fin yta att jobba vidare på.

Efter målning penslar jag på ytterligare tre lager till för att få en läcker och otroligt slitstark yta!

Även om jag strävar efter att få alla beten så lika som möjligt så skilljer dom sig alltid lite. Det är nog en del av charmen med träbeten...

Visa filter
Dölj filter
Kontakta oss så hjälper vi dig!

  08-84 49 00
  MEJLA OSS

Kundtjänst
Mån-Fre 9-16.30
Öppettider butik
Mån-Fre 10-18.00
Lör 10-15.00

Söder Sportfiske AB

Hornsgatan 148
117 28 Stockholm