Öppettider

Söder Sportfiske AB
Hornsgatan 148, 117 28 Stockholm

Måndag - Fredag 10.00 - 18.00
Lördag 10.00 - 15.00
Söndag Gone fishing(stängt alla röda dagar)

Nyhetsbrev
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få nyheter, aktuella kampanjer, tips och råd från oss direkt i din inkorg.

Avanmäl dig från vårt nyhetsbrev här.
Meny

PERSONAL

Vi som jobbar på Söder Sportfiske AB & Sportfiskeprylar.se brinner alla för sportfisket. Vi fiskar mycket och har bra koll på precis allt som händer i branschen. Vi försöker alltid ligga steget före och rekryterar bara de bästa. Vi är ett otroligt sammansvetsat gäng på ca 30 anställda som trivs bra tillsammans och har kul på jobbet. Kundservice är något vi tar på stort allvar och strävar efter att vara butiken med 100% nöjda kunder. LEDNING

Nicklas Jonsson

Nicklas Jonsson
Ägare, VD

Nicklas är VD på Söder Sportfiske och har huvudansvaret för e-handeln, inköp/sortiment och marknadsföring. Prylgalen och är alltid på jakt efter nya, unika och kvalitativa sportfiskeprodukter att ta in i sortimentet. Nicklas stora passion i livet är sportfiske och har fiskat sen tidig ålder. Helst av allt gädda eller abborre men är allätare och kör allt från havsfiske, vertikal till mete. Har vid spinnfiske tagit flera 11+ gäddor med 13,78 kg i topp, abborre på 2620g och gös på 7015g. Nicklas har även landat stortorsk (19+), fina sejar (16+), striped marlins (80+), Salifish, Rooster fish, stora malar och stora hälleflundror (154cm).

Henrik Sandahl

Henrik Sandahl
Ägare, Butikschef

Henrik har huvudansvaret för den fysiska butiken och har ca 20 års erfarenhet av försäljning av kvalitétsfiskeprodukter. Jobbar med inköp/sortiment, marknadsföring och administration av webshopen. Få personer i Sverige har den fiskeerfarenhet som Henrik besitter. Henrik har även mångårig erfarenhet som framgångsrik sportfiskefiskeguide. Henrik är även en av Sveriges absolut skickligaste tävlingsfiskare med många pallplatser. Exempel på fångster och tävlingsresultat: 15st gäddor över 12kg varav den största på hela 17,15 kg (131cm), 9st laxar över 14kg (topp 26,32kg) 22 gösar över 5kg (topp 7kg). Karp 16,8kg, Insjölax 10,26kg, insjööring 7,4kg, Torsk 23,5kg, Blue marlin 230kg, Sailfish 30kg mm samt många olika metarter över storfiskeregistrering. 1:a Lag SM gädda 2010 och 2011 + 2:a SM gädda lag 2009, 1: laxcupen, 1:a + 2:a + 2:a Trexgäddan, 1:a Gålö Öring Cup, 1:a Pike Challenge, 1:a Fryken (C&R klassen) samt rankat etta i Värtan Cup 2010.


EKONOMI

Erik Norden

Erik Nordén
Ekonomichef

Erik är vårt senaste tillskott till kontoret, en riktig fena på allt som har med ekonomi att göra och ett övergripande ansvar över all ekonomi som rör Söder Sportfiske AB / sportfiskeprylar.se - Med sina rötter i västernorrland räds han inte en stor fisk när han ser den! Fiskar alla arter med bravur men håller Norgefisket samt fisket efter grov gädda närmst om hjärtat!


WEB/MARKNAD/INKÖP

Alexander Knutsson


Alexander Knutsson

E-handelschef

Alexander jobbar som e-handelschef här hos oss. Med en gedigen bakgrund inom e-handel kombinerat med ett brinnande intresse för allt som simmar under ytan är han en "match made in heaven" på Sportfiskeprylar.se. Alexanders kompetens inom e-handel spänner över nästan hela kedjan, det finns inte en inköpspunkt eller kodsträng Alexander inte har koll på och han följer detta på ett nästan maniskt sätt med stor passion och sinne för minsta detalj. När det kommer till fisket har han prövat på det mesta, allt från torrflugfiske i glimrande jämtlandsbäckar till att brödmeta färna i det småländska innerlandet. Älskar fiske och även fiske när det inte hugger. Då finns tid att prata, något som Alex lägger mycket tid på. Varmt välkommen till oss Alexander!

Daniel Yanez


Daniel Yanez

Webbadministratör

Daniel är ett ess på att hålla stämningen på topp på kontoret med sin ständiga glädje. Älskar alla typer av fiskar men brinner lite extra för fisket med ytbeten efter abborre. Gärna från en båt med åror. Daniel ser till att vårt digitala innehåll känns fräsht och up to date. Har koll på grafisk design och digitala trender. Med en bakgrund som AD och ett brinnande intresse för fiskeprylar känner vi att Daniel har hamnat helt rätt!

Charlie Mörkdal


Charlie Mörkdal

Webbadministratör

Charlie är vårt senaste tillskott till Web-teamet! Charlie har en gedigen bakgrund inom e-handel och en riktig excelnörd som älskar att grotta ner sig i obskyra formler. Givetvis håller Charlie fisket varmt om hjärtat där spinnfiske efter både abborre och gädda ligger på topplistan! Han styr även rodret som kontorets DJ, ingen kan blanda dansanta bitar och svår house som Charlie, kontors-stämningen är på topp!

 

Max de Vreeze


Max de Vreeze
Inköp

Max jobbar på vår postorderavdelning och är en Sportfiskare med en nästan outtömlig kunskap inom de flesta fiskemetoder. Är utbildad på Forshagaakademien. Sprider glädje omkring sig med sitt glada humör och härligt djupa dalmål. I resumén hittar vi 2st gäddor på 11,1kg, Torsk på sagolika 21kg och sej på 18,2kg. Vi är grymt glada på att ha denna arbetsmaskin från dalarna hos oss!

 

LAGER/LOGISTIK

Egron Nilsson


Egron Nilsson

Logistikchef

Egron har en fantastisk historia som tävlingsfiskare och brinner för alla meningar som innehåller orden "Vinst" och "Gädda". Vad sägs om vinster i: King of Mälaren, 24 timmars, Pike Open Västervik, St. Anna Pike Open, SM Guld, Östgöta Pike Challenge! Trots den stöddiga meritlistan är Egron otroligt ödmjuk. Förutom detta besitter Egron flera års erfarenhet av komplex logistik och stora paketmängder. Älskar allt fiske men är extra svag för gäddfiske i stökig sjö och svåra förhållanden. Egron har ett övergripande ansvar över allt som passerar våra lokaler.

Elias Ryen-Rafstedt


Elias Ryen-Rafstedt

Team Leader

Elias jobbar som Team Leader på vår pack- och plockavdelning. Inbiten sportfiskare som helst fiskar gädda med stora gummibeten. Har även ett brinnande intresse för rockmusik av det hårdare slaget, och det är inte ovanligt att han bär en svart T-shirt.

Rikard Eiwoth

Rikard Eiwoth
Reklamation- & Serviceansvarig

Rikard jobbar med våra reklamationer och ser till att servicen rullar på. Rille är en baitjunkie av rang! Otroligt kunnig på rullar och hur man underhåller och servar dom. Rille fiskar egentligen allt möjligt, men roligast av allt är gäddfiske kryddat med trimmade rullar och udda one-off beten han hittat i botten på de mest obskyra betesboxarna. 


Johan Tillander


Johan Tillander

Pack- & Plock

Johan är lite av en kameleont här på Sportfiskeprylar. Kan det mesta och kan anpassa sig till vilken uppgift han än står inför. Superengagerad och taggad på allt som har med fiske att göra. Johan har som många andra här studerat på Forshaga och med det i ryggen kan han både det ena och det andra inom fiske, vildmark och naturvård. Johan kan man även hitta i butiken som säljare.  

Simon Paulsson


Simon Paulsson

Pack- & Plock

Simon jobbar effektivt och noggrant, som en tysk ingenjör stryker han lagergångar och plockar ordrar med precision. Är en allätare när det kommer till fisket, men havsöringsfiske varvat med thermoskaffe en blåsig dag längs ostkusten är en klar favorit!


Emil Alerud


Emil Alerud

Pack- & Plock

Emil har en pricksäker fingertoppskänsla när det kommer till att skonsamt packa och plocka paket. En superlojal och god kollega vi är glada för att ha! Emil söker gärna sin fisk i urbana miljöer med lätt utrustning. Ser man en rostig järnvägsbro är Emil inte långt borta!


Johan Björkegren


Johan Björkegren

Lager / Ordning & reda.

Johan är en riktigt trevlig kille med huvudet på skaft när det kommer till att hitta udda produkter. Stryker lagergångarna snabbt och självsäkert, och ser till att din order blir plockad i tid. När det kommer till fisket ligger alla våra svenska predatorer nära hjärtat men brinner lite extra för streetfisket efter stor cityborre. Ryggsäcken står alltid packad och klar!BUTIK

David Frisk

David Frisk
Butikschef

David har mångårig erfarenhet från sportfiskebranschen och givetvis brinner han för fisket och friluftsliv. Fisket efter abborre och gös ligger David närmast hjärtat och han är en grymt duktig jigg- och vertikalfiskare. Stort intresse för marinelektronik och friluftskläder. På meritlistan finns många abborrar över kilot med en topp på straxt över 50 cm. Även flera fina gösar har fått syna insidan på båten. Gädda över 10 kg finns med på meritlistan. Vi är otroligt glada över att ha fått över David till oss. 


Robert Martinsson


Robert Martinsson

Säljare

Robert är en kille med fantastisk energi och brinner för allt som har med fisket att göra, kan det mesta och ibland tror man att killen har memorerat varenda fisketidning som finns. Metefreak som likaväl fiskar havsöring i strömmen som gädda i skärgården. Robban har Gös på 7+, Flera gäddor 10+ och stora karpar på sitt samvete. Senaste storfisken är en spinnfiskad gädda på 11,9 kg som inhalerade en 30cm shadjigg i Rugen (Tyskland). Alltid hungrig på senaste teknikerna och testar det mesta som dyker upp på marknaden. Fresta Robert med ett fiskepass och det är stor chans att han sliter sig loss och hänger med.


Douglas Ekblom Godeau


Douglas Ekblom Godeau

Säljare

Douglas brinner främst för flugfisket och havsöringsfisket men är allätare fiskar även gädda, abborre, karp m.m. Har du frågor på utrustning eller vill ha tips så är det han du ska fråga. Douglas har en utbildning från Sävenfors vattenbruksgymnasium där man bla. studerar sportfiske hade praktik hos oss vilket ledde till fast tjänst direkt efter utbildningen. Otroligt driven och trevlig mot våra kunder och är inte rädd för att kavla upp armarna och köra på. En väldigt fin tillgång till butiken och vi är glada att han är ombord.


Tony Lindberg


Tony Lindberg

Flugfiskeansvarig

Tony jobbar i butiken och ansvarar över vår flugfiskeavdelning. Med 20 år i branschen besitter han en enorm kunskap kring flugfisket. Han har drivit egen flugfiskebutik i över 10 år, jobbat som kastinstruktör, utbildat i flugbindning och guidat. Kom gärna förbi butiken och bind en fluga, ta en kaffe och känn på prylarna, i mars 2018 drar vi igång vår storsatsning på fluga och kommer ha ett oslagbart sortiment.


Mattias Procheus

Mattias Procheus
Säljare

Mattias är butikssäljare hos oss och har jobbat till och från i många år, nu har han efter att varit på resande fot under en längre tid hittat hem igen och är fast anställd hos oss. Han har 14,64 kg gädda som personbästa och gillar allt från spinnfiske, vertikalfiske, havsfiske till flugfiske. Supertrevlig och duktig säljare som kan det mesta inom sportfiske. Är utbildad på Sportfiskeakademin.


PRO STAFF

Petter Eriksson

Petter Eriksson
Söder Pro Staff

Petter Eriksson är en passionerad predatorfiskare från södra Stockholm. Han har fiskat sedan barnsben och senare studerat på Sportfiskeakademin i Forshaga där han fått fördjupade kunskaper inom fiskens levnadsätt och biologi samt de flesta sportfiskemetoder. Numera är det moderna predatorfisket som utgör merparten av fisket. Gädda, Abborre, Gös men också trolling efter vandringslax har varit målen och sysselsatt de senaste åren. Att försöka skifta art och metod efter årstid och förutsättningar har varit ett framgångsrecept. Att rikta fisket efter stor fisk har motiverat och det har verkligen belönat sig i flertalet makalösa fångster. Petter börjar oftast året med spinnfiske efter Gädda och Abborre för att senare gå över till pelagiskt vertikal sökande efter Gös. När det är över kommer vandringslaxen till Landsort. Hela Sverige är spelplan och att resa långt i jakten på troféfisk är inget som hindrar. Även resor utomlands såsom Holland, Spanien, Irland, Panama har hunnits med och det smids ständigt planer på resmål där nya saker kan läras och storfisken oavsett art simmar. Att använda elektroniken på ett sett som hjälper en att lokalisera och fånga fisk är enligt Petter otroligt spännande och utvecklande. Fångster att minnas är pelagisk spinnfångad gädda på 12,800 g, jiggfiskad Abborre 2,850 g, pelagisk vertikalfiskad Gös 9,460g, spinnfiskad Havsöring 8,250 g och trollad Lax på 20,150g.