Öppettider

Söder Sportfiske AB
Hornsgatan 148, 117 28 Stockholm

Måndag - Fredag 10.00 - 18.00
Lördag 10.00 - 15.00
Söndag
(stängt alla röda dagar)
Gone fishing

Nyhetsbrev
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få nyheter, aktuella kampanjer, tips och råd från oss direkt i din inkorg.

Avanmäl dig från vårt nyhetsbrev här.
Meny
Söders Startpaket - Abborre Kräfta i gruppen Fiskedrag / Betespaket hos Sportfiskeprylar.se (SOKRPAK1)

Söders Startpaket - Abborre Kräfta

Artnr:
SOKRPAK1
0 recensioner
8%
PAKETPRIS!
704 kr / 649 kr
Visa alla färger
Gör dina val nedan

Craw Fatty JR

Chigger Craw

Yriel Craw

CreCraw

Box

Offset Krok

Link Head/Cheburashka

Triple S

Clip Weight

Bullet Weight

Beteslås

Flötesstopp

space
Craw Fatty JR:

space
Chigger Craw:

space
Yriel Craw:

space
CreCraw:

space
Box:

space
Offset Krok:

space
Link Head/Cheburashka:

space
Triple S:

space
Clip Weight:

space
Bullet Weight:

space
Beteslås:

space
Flötesstopp:

space
Antal:

Sammanfattning
Bor du nära en sjö med mycket kräftor? Då är detta paket det rätta för dig! Här hittar du allt du behöver för att fiska abborre med kräftimmitaioner på flera olika riggar. Allting samlat i en låda, där allt passar ihop och med våra favoritbeten.
Läs mer
Produktinformation
I detta paket hittar du allt för att kunna presentera våra favoritkräftbeten på bl.a. Texas, Carolina, Jika-Rig, Cheburashka och stand-up!

CreCraw och Chigger Craw gör mycket vibrationer, samt rörelse i vattnet. Medans Craw Fatty och Yriel Craw är något mer subtila.

Samtliga beten fungerar på alla sorters riggar, så valet beror mer på vad borrarna är sugna på för dagen. 

Vet du med dig att du kommer fiska  lite djupare, eller är du intresserad av att fiska framförallt Carolina Rig rekommederar vi att du väljer en tyngre Bullet Weight. Detta för att den högre vikten hjälper dig att hålla betet längst botten. Vi brukar oftast fiska Carlolina med 30-40cm lång tafs mellan sänke och krok. En längre tafs kan göra det lite svårare att kasta, men är ibland det som krävs för att få borren att hugga!

Texas rig är grymt hett när du fiskar i vegetation. Är gräset riktigt tjockt rekommenderar vi att du väljer en tyngre vikt för att verkligen komma igenom gräset och nå botten. Vi rekommenderar även att använda ett flötesstopp framför bullet vikten om det är mycket gräs, det minskar risken för att fastna.

Fiskar du där det är riktigt stor chans att fastna, i annat än bara gräs, rekommenderar vi att du testar en Cheburashka Rig. Denna teknik kan du fiska precis som med en vanlig jiggskalle, med så hopp. Ett annat alternativ är att släpa kräftan längst botten. Genom att betet inte är fixerat vid vikten, minskar riksen för fisken att lossna och presentationen blir mer naturlig.

Fiskar du där det är riktigt mycket sten, eller om du vill presentera betet där det finns mycket sedement på botten (kräftbeten fungerar utmärkt även i vatten där det inte finns kräftor), rekommenderar vi att du testar på Jika Rig. Du riggar en Jika Rig genom att enkelt sätta fast din krok i beteslåset, och sedan hänger du päronblyt i samma beteslås. Med denna riggen presenteras betet ofixerad från vikten och kan röra sig mer fritt. Betet sjunker heller inte ner i  all  gägga på botten, och  det blir enklare att lirka sig loss när du fastnat bland stenar. En annan fördel är att denna riggen alltid faller vertikalt på slack lina. Andra riggar har en tendens att pendla mot båten/fiskaren. På så sätt kan du presentera betet närmare strukturer.

Den tredje riggen är en Stand-Up presentation. Med Triple S skallen kan du få jiggen att ställa sig upp i försvarsläge.  Den V-formade skallen gör det även enkelt att komma igenom gräs, och vi skulle nog påstå att det är ganska svårt att överhuvudtaget fastna i botten med en Triple S skalle.

Ett ytterligare litet tips för samtliga av dessa tekniker är att inte vara rädd för att gå upp i vikt på sänket/jiggskallen. När du fiskar kräftor kan det ofta vara fördelaktigt att fiska nära botten.  En tyngre vikt underlättar att hålla bottenkontakt.
Visa mer Visa mindre
Inspireras av våra kunder!#sportfiskeprylar



Söder