Öppettider

Söder Sportfiske AB
Hornsgatan 148, 117 28 Stockholm

Måndag - Fredag 10.00 - 18.00
Lördag 10.00 - 15.00
Söndag Gone fishing


(stängt alla röda dagar)

Nyhetsbrev
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få nyheter, aktuella kampanjer, tips och råd från oss direkt i din inkorg.

Avanmäl dig från vårt nyhetsbrev här.
Meny
Dropshot Bundle - Abborre i gruppen Fiskedrag / Betespaket hos Sportfiskeprylar.se (ABBORRKIT1)

Dropshot Bundle - Abborre

Artnr:
ABBORRKIT1
0 recensioner
499 kr
Visa alla färger
Gör dina val nedan

Välj Fin-S Fish:

Välj Kiddy:

Välj Dropshot Sänke:

Välj Dropshot Krok:

Välj Fluocarbon:

Recoil Clip:

Recoil Rig:

Sammanfattning
Ett handplockat Dropshot Bundle med några av våra personliga favoriter som serveras med passande krok och tillbehör. En liten sammanställning om vad du bör använda när samt några tips & trix hittar du nedan:
Läs mer
Produktinformation

Dropshot är en grym metod som vi tar fram ur rockärmen när abborrarna kräver det där lilla extra! När det är förändringar i tryck, kallras eller andra mindre önskvärda förhållanden glimmrar denna metod lite extra.
Att försiktigt presentera ett mindre bete mer eller mindre statiskt kan locka de allra svåraste och största abborrarna att hugga!

Nedan går vi igenom lite vad de olika tillbehören har för användingsrområden. 

Tekniken:
Dropshot har länge vart en metod som vart gångbar och levererar varje år många stora exemplar då just denna teknik brukar lura de lite större och försiktigare individerna.

Tekniken i sig går ut att skapa möjligheten att presentera ett litet bete, som ofta kan vara svår att aptera med en vanliga jiggskalle, statiskt på ett och samma område under en längre tid. Detta är alltså en teknik du fiskar hem sakta och i regel ingenting man söker av större ytor med.

En gångbar approach brukar vara att söka av med ekolod och fiska sig fram med hårdbeten, shatterbaits eller vanlig jiggteknik där du studsar dig fram över bottnarna, för att få en uppfattning om vart abborren huserar för dagen. Är abborren i stöten, så fortsätt med de aggressivare betena, för att sedan först när fisket avtar eller om du hittar en liten fläck som är extra produktiv, ta fram dropshot-spöt. 

Dropshot-jiggen är i regel lite mindre och går väl i hand med de avtagande huggfrekvenserna då mindre beten brukar vara bättre vid segare fiske. Givetvis fungerar större jiggar, men kan då ofta behöva kompletteras med någon form av stinger. Ett kast består av att du släpar fram sänket över botten några meter för att sedan följa upp med ett längre vevstopp.

Under dessa pauser kan du försöka sträva efter att hålla spöt helt still, då rörelsen från vågor, båt, strömmar och andra faktorer kommer få de mjuka dropshot-jiggarna att röra på sig likt en final i let's dance! 


Dropshot sänke:
I drop-down menyerna finner du lite olika märken med sänkten, samtliga sänken är mer eller mindre likvärdiga men från olika leverantörer & märken. Klassiska Dropshot sänken är oftast stavformade för att minska risken för att fastna då dessa glider över sprickor och ojämnheter bättre, men det finns även kulformade blyn som också lämpar sig om det är mer lerbotten eller områden där sänkena inte kilar fast sig lika lätt. Vikter mellan 10-20 gram klarar man sig bra på, lite beroende på djup och ström i vattnet. 

Tacklet:
Ett Dropshot-tackel består av ca 70-100cm fluocarbon där du apterar den specialanpassade kroken ca 20-60 cm ovanför sänktet/botten. Kroken kommer med hjälp av dess form eller specialanpassade knutar stå rakt ut i 90° för att skapa en horizontell presentation av jiggen.

Det är enkelt att variera betets höjdplacering ovanför botten och det kan spela stor roll om jiggen placeras närmre botten eller 50-60 cm upp. Tack vare den smarta clip-lock funktionen på blyt så slipper du knyta om och kan enkelt justera höjden på några sekunder.

Blyt fäster du längst ned och trär in änden av fluocarbonen genom det specialanpassade clip-locket och drar åt, detta  kräver alltså ingen ny knut. Högst upp skarvar du antingen direkt i flätlinan eller knyter till ett litet lekande, detta är valfritt, men de förstnämnda förespråkas.

Dropshot krok:
Här kan du välja mellan två typer av krokar. Ena där det krävs en så kallad palomarknut och där du knyter fast kroken allra först. Den andra kroken är en variant där du kan använda clip-locket för att "jacka" i fluocarbonen ner mot sänket, för att sedan knyta resterande fluocarbon från lekandet ovanpå kroken upp till huvudlinan. Den sistnämnda är oftast lite simplare om du inte vet hur man gör en palomarknut!
Dropshot kroken placeras normalt mitt på tafsen, för att sedan med blyts hjälp ändra höjdplacering av kroken. Många dropshot-jiggar träs inte på som det traditionella sättet utan krokspetsen träs upp direkt genom hakan ut på ovansidan. Nästan hela kroken är exponerad och detta skapar bättre krokegenskaper samt en mjukare och livligare rörelse i betet.

Jiggar:
Här har vi valt några säkra favoriter för att ni ska komma igång med ert dropshot fiske och förhoppningsvis kunna upptäcka potentialen i tekniken. Små vertikaljiggar och maskimitationer i 4-8cm är mest gångbart och detta kit inkluderar just detta.

Fluocarbontafs:
Här väljer vi en fluocarbontafs i dimensionerna mellan 0,20mm - 0,30mm. Ju tunnare tafs du har desto bättre presentation, men också lägre brottsstyrka och slitstyrka.

Recoil rig:
En recoil-rig kan jämföras med en mjukare form av gummisnodd. Detta är perfekt om man vill få jiggen att röra sig mer men att få sänket att stanna kvar på ett och samma område utan att flyttas. Detta skapar en mycket livlig gång och kan vara ett grymt vapen i vissa fall. Denna apterar du valfritt längst ned på tacklet, innan sänket, med hjälp av den en så kallad double-lineclip som medföljer.

Visa mer Visa mindre
  Snabbköp
 • Specifikationer
 • Ställ en fråga
 • Ställ en fråga:

  Fråga gärna oss om du vill veta något om produkten innan du beställer.
  Vi svarar alltid inom 24 timmar (vardagar).
  Du kan även ringa vår kundtjänst på 08-84 49 00.

  Namn: *
  Produktnamn: *
  E-post:*
  Fråga:*
  Skicka

 • Recensioner 0 recensioner
Inspireras av våra kunder!#sportfiskeprylar