Öppettider

Söder Sportfiske AB
Hornsgatan 148, 117 28 Stockholm

Måndag - Fredag 10.00 - 18.00
Lördag 10.00 - 15.00
Söndag Gone fishing


(stängt alla röda dagar)

Nyhetsbrev
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få nyheter, aktuella kampanjer, tips och råd från oss direkt i din inkorg.

Avanmäl dig från vårt nyhetsbrev här.
Meny
Gäddfavoriter - Gummibeten Light i gruppen Fiskedrag / Betespaket hos Sportfiskeprylar.se (GADDFAVORITER2)

Gäddfavoriter - Gummibeten Light

Artnr:
GADDFAVORITER2
0 recensioner
699 kr
Visa alla färger
Gör dina val nedan

Välj Pig Shad Junior 20cm

Välj Svartzonker McRubber Junior

Välj SvartZonker McPike

Välj Westin BullTeez Shadtail

Välj Blyvikt:

Sammanfattning
Här har vi fyra olika gummibeten som är alla säkra kort när vi pratar gäddfiske. Till dessa kommer passande stingers & krokar i olika längder som är perfekt avvägda och noga utvalda för de olika jiggarna för att göra det så enkelt som möjligt för dig som ska in i betesdjungeln!

Läs vidare nedan för en närmre presentation av betena och färgerval!
Läs mer
Produktinformation
I detta bundle har vi valt ut fyra gummibeten som är säkra kort och som vi vet kommer leverera fisk. Vi har kombinerat ett urval av olika passande stingers och offset-krokar som ger dig ett så brett användingsområde som möjligt!
Bete, stinger och extravikt kommer upp i en maxvikt på ca 65g. 

Pig Shad Junior 20cm:
Detta gummibete från CWC har kommit att bli världskänt med sin förföriska gång, perfekta storlek och överlägsna resultatlista. Ett bete som har löjligt många stora gäddor på sitt samvete och fortsätter att leverera i ruskig fart.
Denna jigg kan apteras med tillhörande stinger men funkar även utmärkt med en Offset-krok då dess form borgar för bra krokningsegenskaper även i weedless-utförande.

Westin BullTeez Shadtail 18cm:
Om vi säger "Pike Fight 2020", vad säger ni då? jo, Westin Bullteez 18cm, såklart! Ett bete som verkligen fick bevisa sin effektivitet och snabbt spreds det rykten på stan om de stora gäddorna som Bullteez levererat.
Liknande Pig Shad JR så passar även detta bete bra tillsammans med en Offset-krok om man fiskar i tät vegitation eller bökiga områden. Välj BFT Shallow Stinger Small om du ska rigga den som vanligt, eller 10/0 Offset Hook vid weedless-rig.
SvartZonker McPike 18 cm:
Denna godbit har en viss herre vid namn Tobias Fränstam gång på gång hyllat, och det av anledningar som skulle få vilken människa som helst hooked på fiske!
En enkel youtube-sökning på detta bete och vi garanterar att du får blodad tand! 
Går att rigga med offset men krokar som bäst med dubbla trekrokar, och i detta fall väljer vi den tillhörande stingern från Svartzonker.

Svartzonker McRubber Junior 17cm:
År 2021, "The Year of the McRubber" tycker vi säger tillräckligt. Ett helt år dedikerat till ett och samma bete i form av olika tävlingar, filmer och andra hyllningsmoment. McRubber är ett enormt välkänt bete som har med sin unika förmåga att fånga fisk spridit sig hela vägen till USA och har redan blivit bli ett populärt val för deras musky-fiske!
Riggas bäst med den tillhörande stingern från SvartZonker. 

SvartZonker Screw-in-dot (3pack) BLY, 16,2g:
Ett smidigt viktsystem som hjälper till att få ner betena till önskat djup, men som även sätter mer balans i betet och kan få beten att simma på varierande sätt. Till för att skruva in i bukens främre del av gummibetet. 

SvartZonker Stinger tackel - Small, 6cm, 1/0 2-pack
En av marknadens säkraste stingers tillverkad av vår egna Claes Claesson. Passar utmärkt till Mc Pike 18cm och McRubber JR 17cm.

BFT Shallow Stinger Stainless Steel - SMALL:
En stinger framtagen av CWC med bra komponenter, specieldesignad & anpassad för Pig Shad JR 20cm, men fungerar även utmärkt till Bullteez 18cm. 

SvartZonker Offset Krok Oviktad (2-pack) - 10/0:
En Offset-krok är ett större enkelkrok som man trär upp igenom jiggen och skapar ett bete som kan ta sig igenom vegitation med lätthet. En väldigt uppskattad feature då många gäddor gömmer sig i nate & gräs och blir genast svåråtkomliga. 
Passar bra till Pig Shad JR 20cm, Bullteez 18cm samt Mc Pike 18cm.

Färgval:
Färgval av ett bete är näst intill en lika bred fråga som hur många droppar det finns i havet.. Kontentan av detta påstående är att det ligger lite i betraktarens öga och att den perfekta färgen finns helt enkelt inte för alla tillfällen och individer. 
Oavsett hur svårt det är att svara på frågan så spelar färgen stundtals en otroligt viktig roll. Vi har alla har olika åsikter om vad som funkar när, var och varför, men i vissa hänseenden är faktiskt många överrens och ett mönster har lyckats sollas fram genom åren.

I detta kit har vi valt ut ett axplock av favoritfärger som fungerar bra i olika förhållanden. Med dessa färger utvalda här kan ni täcka av olika miljöer, väder och siktdjup. 
En tumregel som ofta gäller brukar vara att man väljer färg utefter förhållanden. Nedan listar vi en del förslagna förhållanden och nämner de färger vi i första hand hade valt efter förutsättnignarna nedan. Men ha i åtanke att detta varierar sig enormt och många gånger får man experimentera sig fram för att hitta dagens kod.

Soligt/Ljusa:
I regel beten med ljusare färger och mycket glitter & flash.

Molnigt/Mörka:
Tumregeln är ju mörkare förhållanden desto mörkare beten. Detta för att skapa en bättre kontrast vilket många gånger kan låta motsägelsefullt, men har bevisat sin effektivitet många, många gånger. 
En bra jämförelse är att slå en fundering på varför fiskar nästan aldrig har mörka bukar. Givetvis ger detta en sämre förutsättning och det blir enklare för predatorer att urskilja just en mörk buk. Detsamma gäller beten i många fall.

Grumligt vatten:
I regel skarpare färger med tryck i, kanske mer logiskt denna gång. Här behöver vi göra mer reklam för att gäddan ska hitta betet. Men glöm ej heller att många gäddor som lever i grumliga förhållanden jagar mer med sina andra sinnen så som hörsel och känsel. Addera gärna rasselkammare eller t.ex. ett instant spinnerbait för vibration och ljud för ökad uppmärksamhet.

Klart vatten:
Här väljer vi i regel mer naturtrogna färger då gäddan enklare synar ditt bete. Men bind dig aldrig till en och samma regel då detta har motbevisats många gånger. 

Se till att ha en variation av betestyper med olika gångstilar, storlekar och färger. Våga gärna experimentera, men fiska samtidigt med självförtroende och undvik situationer där du tappar tro och byter bete mer än du fiskar!
Visa mer Visa mindre
  Snabbköp
 • Specifikationer
 • Ställ en fråga
 • Ställ en fråga:

  Fråga gärna oss om du vill veta något om produkten innan du beställer.
  Vi svarar alltid inom 24 timmar (vardagar).
  Du kan även ringa vår kundtjänst på 08-84 49 00.

  Namn: *
  Produktnamn: *
  E-post:*
  Fråga:*
  Skicka

 • Recensioner 0 recensioner
Inspireras av våra kunder!#sportfiskeprylar