Fiskeguidning
Öppetider
Söder Sportfiske AB
Hornsgatan 148, 117 28 Stockholm

Måndag -Fredag 10.00 - 18.00
Lördag 10.00 - 15.00
Söndag Gone fishing


(stängt alla röda dagar)

Sportfiskeprylar.se - Öppet året runt
Nyhetsbrev
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få nyheter, aktuella kampanjer, tips och råd från oss direkt i din inkorg.

Fiskeguidning
Boka guidning

Vi samarbetar med Sandhamnsguiderna och rekommenderar våra kunder som är sugna på en guidning att kontakta dem.

Låt våra Sandhamnsguiderna ta er med på en spännande fiskeupplevelse
Med lång erfarenhet och god lokalkännedom tar vi er direkt till de heta platserna. Vi fiskar Havsöring, Gädda, Abborre, Gös och Torsk. Sandhamnsguiderna har med sig all utrustning ni behöver, allt från flytoveraller/flytvästar till välfyllda draglådor och inte minst säkra och funktionella sportfiskebåtar.
Vi använder oss av lite mindre, öppna båtar och tar max 4 personer per båt, vilket gör att vi har större valmöjligheter att hitta platsen där fisken står just er dag.
Heldag eller halvdag väljer ni själva. Vid behov ordnar vi även med högklassig logi och mat utifrån era önskemål.
Sandhamnsguiderna är givetvis medlemmar i SOF(Sveriges organiserade fiskeguider), är fullt försäkrade och sätter er säkerhet och komfort i första hand.

Pris heldag 6.600 sek ex moms per båt
Pris halvdag 5.000 sek ex moms per båt


Havsöring
Havsöringsfisket är en helhetsupplevelse för dig som gillar utmaningar!
Tillsammans med en erfaren fiskeguide maximerar du dina chanser att komma i kontakt med denna eftertraktade sportfisk, som annars är både svår att finna och svår att locka till hugg. Det är inte för inte som havsöringen av många kallas havets silver eller havets stål. Den är vacker, stark, svårlurad och spenderar ibland mer tid i vilda luftsprång än i vattnet när man fightar den. 

Havsöringen kan tas både på spinn och fluga och ibland till och med på mete. Vanligast på våra havsöringsturer är dock spinnfiske.
Havsöringsfisket är oftast som bäst när vattentemperaturen ligger mellan fyra och nio grader, men i det stora hela pågår havsöringsfisket från islossningen fram till mitten av maj samt from oktober tills isen lägger sig igen.

Gädda
Gäddan är sportfisken nummer ett för många europeiska sportfiskare. Kanske för att den är så mytomspunnen, rovgirig och extremt snabb i huggögonblicket. men helt säkert även för att den är tämligen talrik i våra nordeuropeiska vattendrag samt för att den kan växa sig så pass stor. Fiskar på tre till fem kilo är rätt vanliga på våra turer och fiskar på upp tio kilo landas  varje år från någon eller några av våra båtar.

Gädda fiskar vi i princip uteslutande med spinnfiskeutrusning men då och då arrangerar vi även flugfiske på gädda för den inbitne fjäderfiskaren. Gäddsäsongen pågår året runt, med peak i maj till och med oktober.

Abborre
Abborren är vår kanske mest underskattade fisk när det kommer till guidade turer. Många sportfiskare tror sig själva lätt kunna hitta och lura denna randiga riddare, men ack vad dom då ibland bedrar sig. Abborren är inte sällan oerhört svårfunnen och svårtrugad men vi på Sandhamnsguiderna vet exakt när, var och hur man lurar de största abborrarna, vilket inte sällan leder till dagar där vi i en och samma båt landar mellan 50 och 100 fiskar under högsäsongen.

Roligast att få är abborren på lätta spinngrejer såsom ultralätta haspelspön riggade med små rullar, tunna linor och lätta jiggar eller spinnare.
Abborre kan man fiska i princip året runt, men den bästa perioden brukar vara from juli tom oktober, ibland ända in i november.

Gös
Den mystiska men vackra och på tallriken utsökta gösen går ofta djupt och jagar helst på natten, vilket gör den till en fisk som man sällan får av en slump, vilket oftast gör en erfaren guide till en näst intill ovärdelig hjälp vid ditt gösfiske.

Gösen tar vi både på mete och spin. Ni väljer själva metod, eller så provar vi både och. Gösen går att komma i kontakt med året runt, men högsäsong för gösen varierar ofta mellan några få och korta perioder direkt efter islossningen, några veckor senare under våren och försommaren samt under vintermånaderna från isen.


Torsk
Tro´t eller ej - äntligen kan vi fiska torsk i Östersjön igen!
Dom är inte så värst talrika och inte så stora, men en bra dag kan vi med lite tur landa tiotalet fiskar på mellan ett och tre kilo.

Fiske bedrivs med spinnutrustning riggad med främst skeddrag och/eller pilkar.
Torsken verkar än så länge hålla sig i ytterskärgården, där vi alltså kan fiska efter den under de isfria månaderna.
 

I det stora hela förespråkar Sandhamnsguiderna sk Catch & Release, vilket innebär att vi  återutsätter den fisk vi fångar. En och en annan matfisk går dock bra att spara under förutsättning att den ämnas hamna på matbordet och alltså kommer till nytta och inte till spillo.

Hör gärna av er med frågor eller bokning
Sandhamnsguiderna.com Fredrik Sjöblom 070-34 74 309

Söder
TackleTV
Kundservice